Our life

Wij, René en Angelique van Kollenburg, zijn eigenaar van Stal van Kollenburg. Vooral Angelique is fulltime met het bedrijf bezig. René werkt fulltime als ZZPer in de landbouw en in de overige uren hier thuis. Ons gezin bestaat uit vier kinderen. Neelke, Jolien, Jos en Kees. Alle kinderen hebben inmiddels het nest verlaten en wonen op zichzelf of op kamers.

De dochters zijn dagelijks op onze stal aanwezig en ook zij dragen hun steentje, waar dan ook, bij. Verder werken ze parttime en wordt de rest van de tijd opgevuld met lesgeven aan klanten, rijden van andere paarden/pony's van derden en natuurlijk hun eigen paarden, die ze ook in de sport uitbrengen. We zullen maar zeggen dat we ons nooit hoeven te vervelen.

De jongens studeren nog en zijn af en toe ook thuis en moeten natuurlijk onze verhalen aanhoren.

Our story

In 1997 kwamen we vanuit Best hier in Spoordonk terecht met een varkensbedrijf. We wilden graag een familiebedrijf starten maar de tijden waren ons niet gunstig gezind. Na een aantal jaren van slechte prijzen en tegenslagen moesten we helaas stoppen met ons varkensbedrijf. Andere mogelijkheden werden gezocht en omdat onze hobby altijd ons al naar de paarden trok en onze dochters inmiddels heel fanatiek aan het rijden waren, werd de overstap gemaakt om te beginnen met een pensionstal. Een stal is verhuurd als zijnde varkensstal en de andere stal werd omgebouwd voor paardenstalling. Ook werd er direct begonnen met het aanvragen voor een binnenbak en een jaar later werd deze gerealiseerd. Ondertussen moesten we hard werken om alles in goede banen te krijgen. Met een kleinschalige boomkwekerij, een modeatelier (2 avonden), buitenshuis werken fulltime en de pensionstal, snappen jullie wel dat we niet veel meer deden dan werken. Ook Neelke en Jolien werken, waar ze maar kunnen, mee in de pensionstalling.

Naarmate dat de jaren vorderden en de kinderen groter werden en we af en toe ook een fijn paard konden verkopen, ging het allemaal wat makkelijker. De laatste jaren zijn we dan ook zelf veulens gaan fokken. En hierbij staat karakter en rijdbaarheid hoog in het vaandel.

Onze grootste kwaliteit, mag ik wel zeggen, is het verzorgen van de paarden. Heel alert wordt er op de dieren gelet. Op hun welzijn, op het voeren etc. etc.

Een klant heeft wel eens gezegd: "Jullie leveren maatwerk". En ook: "Jullie laten een paard, paard zijn". Dat zijn altijd de grootste complimenten die je kunt krijgen.

Waar Angelique en René zelf erg voorstander van zijn ( en het daardoor ook vol kunnen houden) is wel dat we de klanten als familieleden beschouwen. We houden van gezelligheid, een praatje, hier en daar wat meehelpen. Dat maakt het, dat we zijn zoals we zijn!!

Geen fratsen, What you see, is what you get!

Our home

Ons bedrijf is ons (t)huis. Veel tijd brengen we op ons bedrijf door. Bijna alle werkzaamheden worden door ons zelf uitgevoerd. De stallen worden elke dag uitgemest, de paarden worden door ons buiten en binnen gezet. Maar denk ook aan paddocks afmaken, de rijbanen slepen, drinkwater voorzien in de paddocks en zo nog honderden taken meer. Doordat we dit graag doen met fijne mensen om ons heen kunnen we zeggen dat dit de naam OUR HOME verdient.

Mens én dier kunnen op onze aandacht rekenen. En de gezelligheid volgt dan ook gauw vanzelf. En de jaarlijkse nieuwjaarsborrel is daar een goed bewijs van.