Historie

Hieronder ziet u de paarden en pony's die wij voorheen hebben gereden en door ons zijn verkocht.

Boolya (verkocht naar Japan)


Geslacht: Merrie
Geboren: 23-03-2006
Afstamming: Krack C x Jazz
Stokmaat: 1.63 m
Niveau: Lichte Tour


Kasanova (verkocht in NL)
Geslacht: Hengst
Geboren: 30-04-2015
Afstamming: Jazz x Florencio


Honneur PB (verkocht in NL)

Geslacht: Ruin
Geboren: 01-05-2012
Afstamming: Charmeur x Davignon
Stokmaat: 1.68
Niveau: L
Fooley (verkocht in NL)
Geboren: 2010
Afstamming: Sorento x Boolya (Krack C)
Stokmaat: 1.65 m
Niveau: B/L
Escape (verkocht in NL)
Geboren: 01-05-2009
Afstamming: Voice x Kennedy
Stokmaat: 1.72 m
Niveau: L1Bram (verkocht in NL)
Geslacht: Ruin
Geboren: 21-06-2006
Afstamming: Sandreo x Gribaldi
Niveau: Z2
Fokker: G. van de Graaf-Pierhagen, Schelluinen

'Bram is een echte knuffel. Ook kan hij echt genieten van lekker op de wei in het zonnetje staan. Zo staat hij dan de hele dag te slapen. Bram heeft echt de juiste instelling: Hij weet heel goed het verschil tussen werken en niet werken. Zodra hij klaar is, gaat hij op z'n gemakje rondsjokken.' Een geweldig paard voor een amazone van overstap van pony's naar de paarden. Het karakter van Bram is er een uit duizenden. 100% betrouwbaar!

    

Video van Bram tijdens Rabobanktraining bij Imke Schellekens-Bartels    http://www.youtube.com/watch?v=4KzynotjW6Q


Tommy
Geslacht: Ruin
Geboren: 17-06-2003
Afstamming: Welsh
Niveau: B-M2

          
Onze mascotte van de afgelopen jaren: Tommy! Dit was Kees zijn eerste pony die hij, denken we, nooit meer zal vergeten. De grootste knuffel en fotogenieke pony van stal!! Wat waren ze samen een prachtig team. Kees en Tommy hebben samen veel geleerd van elkaar. Ze zijn doorgegroeid tot de hoogste klasse voor een B-pony: de M2.

Collin
Geslacht: Ruin
Geboren: 18-05-2005
Afstamming: Condor x El Beauty
Niveau: Z1/Z2

            

Deze pony is gefokt door Mari van Antwerpen, ook bekend van Vincent en Ivor.


Ivor

Geslacht: Ruin
Geboren: 06-07-2007
Afstamming: Irakion x Casper
Niveau: L1Ivor is een super leergierige pony en pikt alles heel snel op. In korte tijd heeft hij bijna alle dingen op L-niveau geleerd. Neelke heeft Ivor zadelmak gemaakt en Jolien heeft hem op wedstrijd zeer succesvol uitgebracht.  In januari 2011 zijn ze samen Kringkampioen van kring Oirschot geworden en vijfde op de Brabantse kampioenschappen in de klasse D-B. Vanaf april 2011 mocht Ivor in de klasse L starten. Er ging geen week voorbij of de 1e of 2e prijs werd behaald door dit koppel. Veel winstpunten werden behaald.

Ivor is nu verkocht en gaat nu verder met Bodi Snel. Ook krijgt hij een nieuwe sportnaam; King of Jazz!Pippijn
Geslacht: Ruin
Geboren: 30-04-1997
Afstamming: Kimberley x Caruso
Niveau: Z2


Toen het einde van de ponycarriere van Neelke in zicht kwam en Bram nog te jong was om te starten, kwamen we in contact met de familie Smetsers. Zij hadden Pippijn (v. Kimberley) op stal staan. Hij werd voorheen door eigenaresse Lenneke uitgebracht in de Z2, maar was inmiddels al 3 jaar niet meer op wedstrijd geweest.
Neelke had al Z gereden met Vincent, waardoor ze met Pippijn in de klasse M2 moest beginnen. Het ging al meteen erg goed en ze mochten door naar de Brabantse Kampioenschappen. Hier behaalden ze een mooie 3e plaats waardoor ze ook naar de Nederlandse mochten. Ook in de Z1 waren ze afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen en hier werden ze 8e. Ze mochten nog net door naar de Nederlandse, maar wat nog leuker was… Ze werden gescout. Hierdoor kreeg Neelke de kans om 9 keer te gaan trainen bij Imke Schellekens-Bartels. Uiteindelijk hebben ze samen nog Z2 gereden en daarna is besloten om te stoppen met het uitbrengen van Pippijn.
Pippijn is het eerste paard waar Neelke Z2 mee heeft gereden. Daarom blijft hij heel speciaal voor haar. Neelke heeft een super leuke tijd met hem gehad en heel veel van hem geleerd.


Vincent
Geslacht: Hengst
Geboren: 03-05-2003
Afstamming: Vitano x Casper
Niveau: Z1

          


Tijdens onze zoektocht naar een andere pony voor Neelke kwamen we de 2,5 jarige hengst Vincent (v. Vitano) tegen. We wisten het meteen: Dit wordt hem! Het was de bedoeling om hem te casteren en dan in te rijden, maar hij was zo braaf dat hij hengst mocht blijven. Vincent pakte alles heel snel op en toen hij 3 jaar was zijn ze gestart in de D-B. Ze konden nog net 3 van de 5 selecties rijden, die zo goed gingen dat ze geselecteerd waren voor de Brabantse Kampioenschappen. Tijdens dit kampioenschap ging het minder (hij liep op 5 benen de ring in), maar het winterseizoen erna werden ze dan toch Brabants Kampioen in de D-B. De L1 ging zo goed dat Neelke maar besloot om het zomerseizoen L2 te starten. Toen werden ze 3e op de Brabantse en 5e op de Nederlandse Kampioenschappen. Het winterseizoen moesten ze in de L2 blijven (in verband met zijn leeftijd) en toen zijn ze samen Brabants en Nederlands Kampioen geworden! In de M1 hadden ze het weer goed gedaan door Brabants Kampioen te worden en 3e op de Nederlandse. In de M2 was het dubbelslag: Brabants en Nederlands Kampioen. Ze zijn nog een paar keer in de Z1 gestart en toen hebben we hem verkocht aan Cato Hemels. Hij is inmiddels geruind en Cato rijdt nu internationaal met Vincent.
Ook waren Vincent en Neelke een vaste waarde voor de vier- en zestallen. Vincent liep, als hengst, altijd tussen de rest en dat vond ie geweldig! Voorop vond hij niets aan, dan kon hij de rest niet in de gaten houden. Met de vier- en zestallen zijn ze meerdere malen Brabants en Nederlands Kampioen geworden.

Sil
Geslacht: Ruin
Geboren: 01-01-2001
Niveau: Dressuur Z2 / Springen L
Doordat de vorige pony van Jolien was verongelukt, moesten we op zoek naar een andere. Marktplaats en sporthorses werden afgestruind en toen gingen we kijken bij Sil. Een super lieve pony, 4 jaar oud, maar alleen recreatief gereden. Jolien was nog erg klein, maar doordat Sil zo braaf was ging het toch heel goed. Het eerste seizoen in de klasse B werden ze meteen afgevaardigd naar de Brabantse Kampioenschappen. In de L1 werden ze zelfs Brabants Kampioen. Ook in de L2 werden ze Brabantse Kampioen en behaalden ze de derde plaats op de Nederlandse Kampioenschappen. Het is ze ook gelukt om in de M2 Brabants Kampioen te worden en ditmaal werden ze ook Nederlands Kampioen! In de Z1 hadden ze op beide kampioenschappen het brons te pakken. Ze waren ook in de Z2 afgevaardigd naar de Brabantse, maar vielen toen net buiten de prijzen. Ze waren wel afgevaardigd naar de Nederlandse Kampioenschappen.
Achteraf had zat er een heel leuk verhaal achter deze pony. De vorige eigenaresse had deze kampioenspony gewonnen op de kermis!!
Ook met het springen deed Sil het super goed. Ze zijn verschillende keren naar de Brabantse Kampioenschappen geweest. Omdat de dressuur bij ons voorop staat, is dat altijd voor gegaan.
Jolien en Sil reden ook ieder jaar in een vier- of zestal mee. Een combinatie waar je altijd op kon rekenen. Met de vier- en zestallen zijn ze meerdere malen Brabants en Nederlands Kampioen geworden.

Woldstreeks Xavier
Geslacht: Ruin
Geboren: 25-04-2006
Afstamming: Orchards Boginov
Niveau: LXavier werd op driejarige leeftijd als hengst aangekocht, maar omdat hij erg veel hengst was hadden we hem meteen gecastreerd. Met het inrijden was hij erg bang en we hebben altijd gedacht dat hij vroeger iets meegemaakt had. Uiteindelijk lukte het Jolien om het vertrouwen van Xavier te winnen. Je zag de pony helemaal veranderen en zo bang als hij bij ons kwam, zo lief en betrouwbaar ging hij uiteindelijk weg. Omdat Xavier nog niets kende zijn ze begonnen in de D-B. In deze klasse werden ze kringkampioen en mochten ze dus door naar de Brabantse Kampioenschappen. Op deze kampioenschappen behaalden ze een hele mooie tweede plaats! Hierna is Xavier verkocht naar Gelderland.

Prins Sandokan
Geslacht: Ruin
Geboren: 15-05-1998
Afstamming: Prins Alwin
Niveau: Dressuur M1 / Springen B
Door iemand van de club werden we benaderd om te helpen met Prins Sandokan. De amazone die er eigenlijk op reed, was nog te klein en kon hem niet aan waardoor ze hem graag wilden verkopen. Het was een super lieve pony, maar geen gemakkelijke pony om te rijden. Wel was hij super mooi! In eerste instantie was het de bedoeling dat Jolien hem alleen ging trainen, maar dit ging zo goed dat er een startkaart werd aangevraagd. Ze zijn in de C-L1 begonnen en in 4 wedstrijden hadden ze de punten voor het L2 binnen. Dus op naar de L2 en in deze klasse werden ze Brabants Kampioen! Op de Nederlandse Kampioenschappen behaalden ze een mooie 4e plaats. Hierna zijn ze gestart in de M1 en dat ging ook erg goed, maar halverwege het seizoen is Prins verkocht.
Deze pony kon ook erg goed springen en ook hiermee mochten ze naar de Brabantse Kampioenschappen. Ze hadden helaas een balkje.

Simic
Geslacht: Ruin
Geboren: 01-05-1997
Niveau: L1Toen Jolien met Pekito op de Brabantse Kampioenschappen aan het losrijden was, kwam ze een grotere versie van hem tegen: Simic. Ook een valk, alleen dit keer een C-pony. Een plaatje om te zien, er zat alleen wel een erg grote amazone op. Ons mam was brutaal genoeg om te vragen of hij te koop was. En ja, dat was ie. Het weekend erop zijn we meteen gaan kijken en hebben we hem gekocht. Samen met Jolien was het een super mooie combinatie en ze werden dan ook meteen het eerste seizoen al reserve kampioen op de Brabantse Kampioenschappen. Dit beloofde wat voor de toekomst! Helaas heeft het niet zo lang mogen duren. Tijdens het laden op de trailer is hij heel ongelukkig terecht gekomen, waardoor we hem moesten laten inslapen. We hebben helaas maar een half jaar plezier van hem mogen hebben.

Luc
Geslacht: Ruin
Geboren: 09-05-2000
Niveau: M2 Dressuur / B Springen


Omdat Neelke te groot was geworden voor Beauty werd Luc aangeschaft. Deze vosruin van toen nog 4 jaar, was nog erg onervaren (achteraf bleek dat hij pas 10 keer een zadel op zijn rug had gehad). Maar Neelke kon er zo mee weg rijden. Luc was ook ingespannen en daardoor hartstikke verkeersmak. In de L1, L2 en M1 (2x) zijn Neelke en Luc kringkampioen geworden. In de L2 zijn ze 3e op de Brabantse en 3e op de Nederlandse Kampioenschappen geworden. In de M1 zijn ze Brabants Kampioen geworden. Toen hebben ze nog twee wedstrijden in de klasse M2 gereden. Ook deden ze graag springen. We hebben hem moeten verkopen als D-pony. Toen wij hem kochten was hij 1.35m en op het moment dat we hem verkochten was hij 1.42m! Doordat hij hem de fles grootgebracht is, was het een echte laatbloeier.


Frisco
Geslacht: Ruin
Geboren:
Niveau: B/LOmdat Neelke en Jolien wel een pony voor de handel wilden, gingen ze op zoek. Op internet kwamen ze Frisco tegen. Dit was een B-pony van 5 jaar oud. Hij was zadelmak, maar dan had je het ook wel gehad. Wel was hij superbraaf. Neelke en Jolien trainden hem samen en dat ging eigenlijk hartstikke goed. In eerste instantie was het niet de bedoeling om Frisco op wedstrijd uit te brengen. Maar toen we op de club hoorden dat er een pony te kort kwam in het 4tal ABC-L, dachten we meteen aan Frisco. Jolien was er erg groot voor, maar het ging nét. En zo kwam het dat Frisco voorop liep in het 4tal. Ze mochten zelfs nog op de Brabantse en Nederlandse Kampioenschappen startten. Daarna hebben we hem verkocht en heeft hij met de nieuwe eigenaresse nog B-L2 gereden.Pekito
Geslacht: Ruin
Geboren: 14-05-1991
Niveau: L2
Pekito was de eerste pony van Jolien. Deze valkkleurige b-pony was een echte knuffel. Met Pekito heeft Jolien haar eerste wedstrijden gereden. Eigenlijk zijn we heel toevallig aan Pekito gekomen. Hij stond namelijk op manege ’t Wit paardje gestald omdat de eigenaresse er niet goed mee overweg kon. Op de manege reed Jolien bij de recreanten en in de tijd dat Pekito er was, wilde ze iedere keer weer op hem rijden. Toen ze eens besloot om een andere pony te kiezen werd haar verteld dat dit misschien wel de laatste keer was dat ze op Pekito kon. Hij stond namelijk te koop. Thuis werd er overlegd en ja hoor, een week later stond Pekito bij ons op stal. Samen hebben ze de klasse B-L2 gehaald.


Beauty
Geslacht: Merrie
Geboren: 01-05-1983
Niveau: L2

  


Beauty was de eerste pony van Neelke die ze had gekregen voor haar achtste verjaardag. Het was een schimmelmerrie van 1.25m (b-pony). Toen wij haar kochten was ze al 16 jaar oud, maar als ze hindernissen zag werd ze ineens 10 jaar jonger. Ze was niet kapot te krijgen! Na twee jaar werd er besloten om ook wedstrijden te gaan rijden. Ze zijn toen Nederlands Kampioen geworden met het 4tal ABC-L. Samen hebben ze de B-L2 bereikt. Toen werd Neelke te groot voor Beauty en hebben we haar verkocht aan familie van Dal, die er toen maar even plezier aan heeft beleefd. Na een ongelukkige blessure hebben ze helaas afscheid moeten nemen van Beauty.