Proud Mary 1,5 week oud

Nieuws van afgelopen week

Afgelopen dinsdagavond om 21.30 uur is een prachtig merrieveulen geboren met de naam Proud Mary. Een mooi gezond veulen met de afstamming Giano (v. lord of loxley) x Zakira (v. Special D) elite, sport D, Lichte tour. De geboorte verliep ontzettend snel, alweer. Op de klok af 4,13 minuten. Maar gelukkig ging alles zoals het hoort en hebben we weer lekker kunnen slapen. Zakira was nog niet uitgeteld maar liet al twee dagen de melk druppelen. Dus erg lang kon het niet meer duren. Jammer dat het zo ontzettend slecht is buiten en gelukkig dat we een fijne binnenbak hebben....


Ook Destiny 1e in Liempde

Maandag kon Neelke met Destiny in de klasse Z2 ook nog even laten zien dat ze hard getraind hebben de laatste tijd. Destiny is na het spenen van haar veulen Orleya weer aan de bak gemoeten en werd met de selecties al geselecteerd voor de Brabantse kampioenschappen. Het doel was op dat moment bij de eerste 8 te komen in de halve finale. Die mochten namelijk de kür op muziek rijden. Dat is altijd leuk! Een mooie proef maar met zeker nog punten van verbetering werd ze 7e. JAAAA...door naar de kür. Het doel werkt ter plekke bijgesteld: Proberen een plaats te klimmen want de eerst 6 finalisten mochten naar INDOOR brabant. En dát is pas gaaf!!

Maar ze deden het nog beter zelfs, ze werden uiteindelijk 5e in het eindklassement waardoor ze ook door waren naar het NK.

Terug naar het begin van dit verhaal. Er werd natuurlijk hard getraind bij Stal van Kollenburg en bij haar trainer Theo Hanzon om voor Ermelo de puntjes op de i te krijgen. En ook Des moest dus mee naar Liempde om weer in het wedstrijdritme te komen. Twee grote storingen in de proef konden haar niet van haar 1e plaats afstoten maar hierdoor werd Neelke wel weer extra op scherp gezet. En dat heeft ze ook nodig in Ermelo.

Neelke zal dus met twee ijzers in het vuur aan de start komen op vrijdag de 13e maart in Ermelo. Met Jeresa in het M2 en met knappe Destiny in het Z2.


Jeresa on fire!

Zondag 23 februari was het weer de beurt aan Neelke met Jeresa (v. Ferdeaux) om op pad te gaan. Neelke had ingeschreven voor een wedstrijd in Liempde. Na de Brabantse Kampioenschappen, waarbij deze knapperd dus kampioen werd in de M2, waren ze niet meer aan de start geweest. En met het NK in het vooruitzicht moesten ze toch weer wat ritme krijgen.

De laatste weken heeft Neelke veel met Jeresa gewonnen in de galoptour. En ook is ze wat scherper geworden op de hulpen zodat Neelke haar ook beter kan begeleiden tijdens de proef.

Het pakte geweldig uit. Met een persoonlijk record van 76,8 % en een dikke eerste plaats kwamen ze thuis. Dit belooft wat voor de komende tijd. Hopelijk houden ze de stijgende lijn vast.

Kensington weer 3e

Afgelopen zaterdag hadden we de 2e selectie voor Kring Hart van Brabant in Gemonde. Neelke deed met Kensington (v. Everdale) mee in de klasse L2. Kenny deed echt zijn best en was super braaf! De proef ging alweer beter dan vorige week en Neelke was dan ook erg tevreden. Het leverde 68,1% op en dat betekende een 3e plaats.

ORLEYA GEBOREN!

In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij ons het vierde en tevens laatste veulen geboren. Het is een heel knap, zwart merrieveulen geworden en ze heeft de naam ORLEYA gekregen. Ze heeft als vader de hengst For Ferrero en komt uit onze merrie Destiny (sport, D-OC, v. Johnson x Gribaldi). Uit deze lijn komen onder andere de goedgekeurde hengsten Painted Black en Zizi Top. We zijn er erg blij mee!


Kensington 3e tijdens 1e selectie

Gisteren vond de eerste selectie van Kring Hart van Brabant plaats in Boxtel. Doordat Neelke te laat was met inschrijven (ja, stom!) stond ze op de reservelijst. Het was dus nog tot het laatste moment spannend of Neelke wel/niet aan start kon komen. Voor Kensington (v. Everdale) zou dit zijn wedstrijddebuut zijn. Hij is nu een paar keer mee geweest, maar heeft nog weinig ervaring op vreemd terrein.
In de ochtend kreeg Neelke bericht van de organisatie dat ze alsnog kon starten doordat er een uitvaller was. Gelukkig had ze de avond ervoor al alles klaargemaakt en hoefde alleen Kensington nog ingevlochten te worden. Kennie was echt super braaf en liet zich super goed bewerken met losrijden. Eenmaal in de ring was het toch wel een beetje spannend in z'n eentje. Gelukkig ging de spanning snel weg en konden ze een mooi proefje laten zien. Er zaten nog wat kleine foutjes in, maar hij doet het toch maar even met zijn 4 jaar jong! De jury was wel gecharmeerd van onze knappe jongen en beoordeelde de proef met een 3e plaats! Op naar komend weekend, want dan staat de 2e selectie alweer op de planning.


Feline heeft ticket voor NK binnen!

De afgelopen 2 weken is Neelke weer op pad geweest met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) om nog een score van 68%+ te proberen te halen.
Helaas hadden ze vorig weekend echt te veel fouten in de proef, die waarschijnlijk ontstonden omdat Neelke te veel risico had genomen. Hierdoor behaalden ze 'maar' 63%. Balen, maar vol goede moed gingen ze afgelopen weekend weer op pad. Samen met Theo Hanzon had Neelke de puntjes nog even op de i gezet en Feline liep echt super in de les. Gelukkig kon Neelke het dit keer ook volhouden in de proef. Feline liep met erg veel uitstraling door de ring en er werden geen fouten gemaakt. Met een 9 voor de serie om de 4 en meerdere 8-en op het protocol werd een score van maar liefst 72,9% behaald. Hiermee hebben ze de tweede score dus binnen. Super trots! Feline mag ALWEER naar het NK!!

Fotoshoot veulens

Vorige week heeft Kimberly Duchateau onze veulens op de foto gezet. En dat is erg goed gelukt! Hierbij alvast een paar plaatjes van onze knapperds:

O'JAYS (Glamourdale x Rosario)

ODYSSEY (Inclusive x Special D)

OASIS (Iconic B x Ferdeaux)

2e plaats en 69% voor Feline!

Vandaag hadden we een (bijna thuis) wedstrijd in Liempde met Feline. Neelke kwam als eerste aan start en zette meteen een super strakke proef neer. Zowel Neelke als eigenaar Don waren dik tevreden. Gelukkig was de jury het dit keer ook met hun eens: een 2e (ea. 1e) plaats met 69,41%!! Daarmee is de eerste score voor het NK binnen! Foto4u had nog een erg mooie foto gemaakt:


5e plaats Feline PSG

Na de geboorte van de veulens was het dit weekend weer eens tijd voor een wedstrijd. Zaterdag zijn we met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) naar Heeswijk-Dinther geweest. Het doel met Feline is om ons te plaatsen voor het NK, eind mei. Daarvoor moeten we 2x een score van minimaal 68% halen.
Feline liep een fijne proef en vooral over het drafgedeelte waren we erg tevreden. Dit is de laatste tijd enorm verbeterd! De jury's beoordeelden de proef met een 5e plaats en 65,6%. We hadden op iets meer gehoopt, maar het blijft een jurysport en dit hoort er ook ooit bij. We gaan met een goed gevoel verder trainen.

Kensington haalt IBOP en wordt STER

Afgelopen zaterdag zijn we met Kensington (v. Everdale) naar Turnhout geweest om deel te nemen aan de IBOP. Neelke wil graag proberen om bij Zakira het predicaat PREFERENT te krijgen. Als ten minste drie van haar nakomelingen op een keuring het ster-, keur- of elitepredicaat hebben behaald of minimaal zijn aangewezen voor de tweede bezichtiging in het kader van de KWPN-hengstenselectie, heeft een merrie het predicaat preferent verdiend. Zakira heeft bij haar vorige eigenaren 2 merrie's gekregen (waarvan er één ster is geworden) en wij hebben nu 2 hengsten en 1 merrie. Zodoende had Neelke besloten om met (de inmiddels geruinde) Kensington mee te doen.
Ken had in het begin wat spanning op het juryhokje, maar liet zich daarna heel netjes rondsturen. Hij liep een super constante verrichting en wij waren heel blij met hoe hij zich liet zien. De jury roemde hem vooral om zijn goede, actieve stap en het schakelvermogen in galop. Voor beide gangen kreeg hij dan ook een 8! Voor de draf kreeg hij een 7,5 en samen met de andere onderdelen kwam zijn totaal op 76,5 punten. Vervolgens kreeg hij bij de stamboekopname 70 punten voor zijn exterieur en daarmee heeft hij het STER predicaat behaald! Wij zijn super trots op onze knapperd!!!

  

O'JAYS GEBOREN!

Afgelopen vrijdag is de derde geboren: O'JAYS! Het is een knap hengstveulen van wereldkampioen Glamourdale uit onze merrie Zalina (v. Rosario). We zagen in de ochtend al dat het niet lang meer zou duren, dus wilde we Zalina eigenlijk binnen in de stal laten staan. Daar was ze het overduidelijk niet mee eens en dus mocht ze toch naar buiten. En zo is het voor het eerst dat er bij ons een veulen in de wei is geboren!


OASIS GEBOREN!

Dinsdagavond is het tweede veulen geboren. Het is een hengstje en heet OASIS. Hij heeft als vader de hengst Iconic B en komt uit onze merrie Jeresa (elite, IBOP, v. Ferdeaux). Dit is het eerste veulen voor Jeresa en dat was voor ons (en voor haar ook) toch wel spannend. Het was een zware bevalling, maar gelukkig is alles goed gegaan. Ze maken het goed samen.

  

ODYSSEY GEBOREN!

In de nacht van maandag op dinsdag is bij ons het eerste veulen geboren. Het is een heel knap, zwart merrieveulen geworden en ze heeft de naam ODYSSEY gekregen. Ze heeft als vader de hengst Inclusive en komt uit onze merrie Zakira (elite, sport (Licht Tour) v. Special D). We zijn er erg blij mee!


2e plaats voor Feline in Udenhout

Afgelopen zaterdag mocht Feline (v. Jazz) mee naar Udenhout. Neelke wilde graag wat nieuwe dingen uitproberen en deze kleine wedstrijd was daar wel geschikt voor. Met losrijden stond Feline er super aan! Eenmaal in de ring kwamen ze de draftour ook super door, Neelke kon met meer expressie rijden. In de stap kregen ze teveel spanning en daardoor ontstond er een grote storing in één van de keertwendingen. In de galop kon Neelke de spanning wel weer af laten vloeien, maar doordat ze voorzichtiger ging rijden werd het juist weer een beetje 'truttig'. Het is dus nog even zoeken waar de juiste balans zit. Mooi leermoment en ondanks dat het niet hun beste proef was, behaalden ze toch een nette 2e plaats!

10e plaats voor Feline tijdens NK Lichte Tour!

Afgelopen weekend vonden in Ermelo de indoorkampioenschappen voor de subtop plaats. Neelke had zich hier met de elite-merrie Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) voor geplaatst.
Neelke was vrijdag al samen met Feline richting Ermelo vertrokken om daar alvast een keer de ring te verkennen en te kunnen trainen. Op zaterdag werd de proef verreden. Ze hadden helaas meteen bij het binnenkomen al een 'storing' omdat ze niet stil stonden met het halthouden, maar verder kon Neelke een erg fijne en constante proef laten zien. De schouderbinnenwaartsen en pirouettes leveren eigenlijk altijd goede punten op en dat was gelukkig nu ook weer. Neelke was zeker tevreden toen ze de ring uit kwam. De proef leverde een 10 plaats op en in zo'n sterk deelnemersveld was iedereen daar erg blij mee! Toch was het (met name achteraf) jammer dat het halthouden mislukt was, want er bleek maar 0,2% verschil te zijn met de 8e plaats. En de beste 8 mochten de kür op muziek rijden!
Maar... dat is allemaal achteraf en op dit moment zijn we gewoon trots dat we toch maar mooi bij de beste 10 van Nederland horen!!

Hieronder nog wat foto's gemaakt door Ingrid Truijens:

    

Kensington wint zijn eerste proef

Afgelopen zondag is Kensington (v. Everdale) meegeweest naar Boxtel voor een oefenwedstrijd. Neelke had hem ingeschreven voor een L1 proef. Kensington had in het begin last van wat 'witte hekjes-vrees', maar de jury gaf ze even de tijd en na een paar rondjes liep hij er netjes langs. Neelke had eigenlijk nog nooit een proefje geoefend met hem, maar Kensington liep alsof hij nooit anders doet. Normaal gesproken zijn er bij een oefenwedstrijd nooit prijzen, maar dit keer hadden ze dat wel gedaan (erg leuk). Met 212 punten (70,66%) hadden ze de eerste prijs behaald!

Winst voor Feline in Boxtel

Afgelopen zaterdag heeft Neelke met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) deelgenomen aan de subtopwedstrijd in Boxtel. Over 2 weken is het Nederlands kampioenschap en Neelke wilde graag voor die tijd nog een keer de ring in. Boxtel voelt altijd als een soort thuiswedstrijd: lekker dichtbij, veel bekenden en altijd gezellig.

Feline liep een goede proef met echte hoogtepunten: o.a. de schouderbinnenwaartsen, de pirouettes en de serie om de vier leverden 8-en op! In de draf mag Feline nog net iets meer gedragen blijven, dus daar gaat Neelke de komende tijd nog aan werken. Ze behaalden een score van 67,6% en dat was goed voor de winst!

Destiny mist net finale kür op muziek

Afgelopen weekend vonden de Brabantse Kampioenschappen plaats bij De Molenheide in Schijndel. Neelke had zich met 2 paarden gekwalificeerd, maar kwam alleen met Destiny (v. Johnson) aan start in het Z2. Jeresa (v. Ferdeaux) hadden we al eerder afgemeld omdat ze te veel last kreeg van haar dracht.
Destiny heeft gedurende het seizoen veel progressie gemaakt en dat is ook terug te zien in de scores. Toch komt ze nog net wat kracht en gedragenheid te kort om echt mee te doen op zo'n kampioenschap. Ze konden een fijne proef zonder fouten laten zien en kregen erg leuk jurycommentaar, waar Neelke heel blij mee was. Een beetje zuur was de 9e plaats waarmee ze dus nét niet geplaatst waren voor de finale kür op muziek. Maar al met al zijn we dik tevreden en zal ook Destiny nu met zwangerschapsverlof gaan. Ze verwacht in mei een veulen van For Ferrero, waar we erg benieuwd naar zijn!!


Feline 3e tijdens derde selectie LT

Gisteren is Neelke met Feline (v. Jazz, in eigendom van Dhr. van Helvoort) naar Rijen geweest om deel te nemen aan de derde (en tevens laatste) subtopselectie. Ze krijgen samen steeds meer routine in deze proef, waardoor Neelke zich beter kan focussen op de afwerking. Feline ging met veel expressie door de baan en Neelke was dan ook erg tevreden toen ze de ring uit kwam. Het leverde een super mooie 3e plaats op met 66,5% (wat zeker niet overgewaardeerd was). Hiermee is de kans groot dat ze zich hebben geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap in Ermelo op 1/2/3 maart! Mocht dit zo zijn, dan heeft Feline zich in IEDERE KLASSE geplaatst voor een NK! Wat een fantastische merrie!!!


Feline wint de PSG

Zaterdag is Neelke met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) afgereisd naar Velddriel. Komend weekend staat de laatste selectie op de agenda en Neelke wilde graag van tevoren nog een keer de ring in. Feline liep een heel goede draftour! Helaas ging één keertwending niet goed en ontstond er een (onnodig) foutje in de serie om de 3. De pirouettes (die dubbel tellen) leverden dan wel weer erg mooie punten op! De juryleden waren enthousiast en beoordeelden de proef met 67,9% en een eerste plaats. Deze week nog even de puntjes op de 'i' zetten en dan knallen tijdens de laatste selectie!

Jeresa KRINGKAMPIOEN en Destiny 3e van de kring

Afgelopen weekend werd de laatste selectie van Kring Hart van Brabant verreden in Schijndel. Neelke kwam aan start met Jeresa (v. Ferdeaux) en Destiny (v. Johnson).

Op zaterdag was het de beurt aan Destiny in de klasse Z2. Neelke had de eerste selectie met haar gemist en bij de tweede selectie hadden ze een slecht resultaat achter hun naam staan. Er mogen maar 3 combinaties naar de Brabantse Kampioenschappen en Neelke had dus niet het gevoel dat ze daar nog bij kon komen. Destiny liep een goede proef en bleef al veel beter op het achterbeen, waardoor het geheel meer gedragen was. Er ontstond een foutje in de eerste vliegende wissel, maar dat was de schuld van de amazone (oepsie). Neelke kwam eigenlijk heel tevreden de ring uit. Ook de jury kon hun proef wel waarderen, want het leverde een 3e plaats met 66,2% op. En nu komt het leuke.... Hiermee zijn ze 3e van de kring geworden en dus geselecteerd voor de Brabantse Kampioenschappen op 26 januari!

Zondag mocht Jeresa aan start komen in de L2. Neelke merkte in de trainingen dat Jeresa door de dracht (ze verwacht begin april een veulen van Iconic B) wat kracht begon te verliezen. Met name de galop werd steeds moeilijker. Samen met Angelique had ze besloten dat deze selectie voor Jeresa de laatste wedstrijd was. Ze heeft een topseizoen gelopen en we willen haar niet overvragen. Bovendien vinden wij dat je op je best moet zijn op een kampioenschap en Jeresa geeft nu aan dat ze dat niveau net niet meer aan kan. Toch liep ze gisteren nog een prima proef. Het leverde zelfs nog een eerste plaats op! Hiermee zijn Neelke en Jeresa KRINGKAMPIOEN geworden!

GELUKKIG NIEUWJAAR!

Wij willen iedereen een gelukkig, gezond en succesvol 2019 toewensen!


Destiny sluit 2018 winnend af!

Afgelopen vrijdag is Neelke met Destiny (v. Johnson) naar Udenhout geweest. Destiny heeft wat wedstrijdritme nodig en omdat er dit keer 4 weken tussen de selecties zat, vond Neelke het een goed idee om nog een extra wedstrijd in te schrijven. Destiny gaat echt iedere wedstrijd iets beter en dat kun je ook terug zien in de resultaten. Dit keer was hun proef goed voor 67,8% en de overwinning! Op naar nog meer mooie resultaten in 2019!


Feline 7e in sterk deelnemersveld

Zaterdag is Neelke met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) naar Velddriel geweest voor de 2e selectie van de Subtop. Eigenaar Don is er eigenlijk altijd bij, maar deze keer had hij helaas andere verplichtingen. Hij stuurde zijn dochter Astrid met Neelke mee te helpen/groomen. Feline stond er goed aan en liep echt een heel fijne proef. Astrid mag dus vaker mee haha. In een heel erg sterk deelnemersveld eindigden ze op een 7e plaats met 68,2%. Ook kregen ze fijn commentaar van de jury's. Al met al waren we dik tevreden!!


Jeresa 1e, Destiny 2e

Afgelopen weekend vond in Maren-Kessel de 4e selectie voor Kring Hart van Brabant plaats. Neelke kwam met Jeresa (v. Ferdeaux) en Destiny (v. Johnson) aan start.
Jeresa liep (alweer) een heel constante proef in deze toch wel kijkerige bak. Ze scoorde vooral op haar middendraf en -stap en de fijne aanleuning. De score van bijna 71% was goed voor een 1e plaats! Hiermee heeft Jeresa zich al geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen, alleen weten we nog niet zeker of we deze kunnen rijden. Ze is inmiddels 7,5 maanden drachtig en het veulen zal nu wel steeds iets meer in de weg gaan zitten. We trainen rustig door en kijken per dag wat ze zelf aangeeft.
Destiny begint steeds iets meer in het wedstrijdritme te komen. In de training gaat ze met sprongen vooruit en gelukkig begint ze dat nu op wedstrijd ook steeds meer te laten zien. In Maren-Kessel liep ze alweer beter dan de vorige keer en dat was ook te zien aan de score: 63,1% en een mooie 2e plaats!

Update

We lopen een beetje achter met het nieuws, dus hierbij een update van de afgelopen weken:

Op 3 november is Neelke met Destiny (v. Johnson) afgereisd naar Harskamp voor een les van Joyce Heutink. Ze had deze les gewonnen via een facebookactie. Destiny begon (na haar blessure) weer best goed in vorm te raken en dus besloot Neelke om haar weer een keer mee van huis te nemen. Destiny gedroeg zich voorbeeldig en Joyce had echt een paar fijne tips waar Neelke mee aan de slag kon. We hielden er nog een mooie foto aan over.Op 10 en 11 november vond de 2e selectie voor Kring Hart van Brabant plaats in Boxtel. Neelke kwam aan start met Jeresa (v. Ferdeaux) en Destiny. Jeresa liep een heel constante L2 proef en dit kon de jury wel waarderen. Ze werden 1e met een mooie score van 71,5% en hadden o.a. een 9!! voor de middenstap. Ook Destiny mocht weer voor het eerst een Z2-proefje lopen, maar dat viel toch een beetje tegen. Thuis deed ze eigenlijk alle oefeningen weer, maar op wedstrijd is het toch wat anders. Het was bijna knap dat ieder onderdeel van een proef gereden kon worden zoals het NIET moet. Oepsie! Dit leverde uiteraard geen 60% op, maar wij denken dat dit gewoon een kwestie is van meters maken.

Feline (v. Jazz, in eigendom van Dhr. van Helvoort) mocht op 17 november weer mee. In Utrecht werd de 1e selectie voor de subtop verreden. Het was echt een heel sterk deelnemersveld en Neelke had zich als doel gesteld om bij de top 10 te eindigen. Feline liep een goede proef, maar het mocht allemaal wat flitsender. We waren erg blij met de series die deze keer beiden goed gingen. Het was erg jammer dat Feline zowel bij het binnenkomen als bij het afgroeten niet stilstond, want dat leverde onvoldoendes op terwijl ze daar normaal achten of zelfs negens voor scoren. Met een 10e plaats en 65% waren we voor nu tevreden, maar weten we dat er nog veel meer in zit!

De derde selectie voor Kring Hart van Brabant was op 24/25 november in Berlicum. Jeresa liet zich alweer van haar goede kant zien en liep zonder blikken of blozen naar een 2e plaats met ruim 70%! Ook Destiny ging dit keer veel beter. Er zaten nog steeds een paar foutjes in, maar dit leek in ieder geval alweer op een Z2 proef. Ze moet nog wat meer kracht ontwikkelen, maar dat gaat zeker goed komen. Ze behaalden een 5e plaats met 61,5%

Feline wint Lichte Tour, Elia 3e

Afgelopen zondag is Neelke met twee paarden naar Den Dungen geweest. Met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) kwam ze aan start in de PSG en met Etwoolya (v. Painted Black) in de Inter1.

Feline

1e selectie te Oirschot

Afgelopen weekend vond de eerste selectie van Kring Hart van Brabant plaats in Oirschot. Zaterdag was het de beurt aan Jolien en Gadette (v. Olivi, in eigendom van Elly en Richard van de Ven) in de klasse Z1. Gadette stond er super aan en liep echt een heel mooie proef. Ook de jury was enthousiast en beoordeelde de proef met 68,8% en een 1e plaats!

Neelke kwam zondag aan start met Jeresa (v. Ferdeaux) in de klasse L2. Jeresa is inmiddels 6 maanden drachtig (van de hengst Iconic) en dit begin je nu ook echt te zien. Ondanks haar aardig ronde buik liep ze een heel vloeiend proefje en ook de jury kon dit waarderen. Ze behaalden een 2e plaats met 67%.

Dik tevreden over deze merries dus!

  

Jolien en Gadette

Kyra behaald het keurpredicaat

Afgelopen zaterdag heeft Neelke de D-pony Kyra (v. Cartago van 't Molenbosch) voorgesteld tijdens de ABOP van het NRPS. Kyra is gefokt en in eigendom van de Fam. Boers en werd vorig jaar zomer op de Nationale keuring al kampioen van de 3-jarige merries. En het is echt een talentje hoor! Neelke heeft het dressuurgedeelte voor haar rekening genomen en kleindochter Louise Verweij deed het springedeelte.
Kyra liep een heel mooi, constant proefje en behaalde dan ook erg mooie punten: een 7,5 voor de stap en voor de rest alleen maar 8-en! Ondanks dat ze meer dressuurgefokt is, liet ze zien dat het springen haar ook heel goed af gaat. Samen met Louise kreeg ze voor alle onderdelen een 7,5. De eindscore bedroeg 77,5 punten en dat was de hoogste dagscore! Deze super knappe merrie heeft nu het KEUR predicaat binnen!


Gadette 1 en 2, Neelke heeft mindere wedstrijd

Afgelopen zaterdag is Neelke met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) en Etwoolya (v. Painted Black) naar Velddriel geweest. Beide merries komen aan start in de Lichte Tour, maar met Etwoolya wilde Neelke graag een keer de Inter1 proef rijden.

Feline was als eerste aan de beurt in de PSG. Ze liep een erg goed drafgedeelte, maar eenmaal in de galop kregen ze een paar grote fouten. Feline raakte hierdoor wat van slag en bouwde veel spanning op. Ze heeft het de afgelopen keren echt heel goed gedaan, waardoor Neelke nu besloot om af te groeten.
Elia liep voor het eerste de Inter1 proef en daar kwamen ze eigenlijk foutloos doorheen. Toch was het gevoel veel minder fijn dan tijdens de vorige wedstrijd (toen Neelke echt dik tevreden de ring uit kwam). Elia werd wat strak in de aanleuning en dan ziet het er gewoon minder vanzelfsprekend uit. De pirouettes werden trouwens wel beloond met mooie punten, maar verder bleven veel onderdelen 'hangen' op een 6. Ze behaalden een 2e plaats met 61,1%.
Niet helemaal de wedstrijd waar we op gehoopt hadden dus, maar ook dat gebeurt soms. We trainen gewoon weer lekker verder!

Jolien ging zondag met Gadette (v. Olivi, in eigendom van Richard en Elly van de Ven) naar Liempde. Volgende week beginnen de selecties weer en Jolien wilde nog graag een keer de ring in. Het was de eerste keer binnen en daardoor had Gadette de eerste proef wat spanning. Ze hadden wat kleine foutjes. De tweede proef was veel meer ontspannen, maar had Jolien de navigatie niet goed ingesteld (-6, oeps). Het leverde toch een 1e en 2e plaats op met beide proeven scores in de 66%!


Jolien en Gadette

1e plaats voor Jeresa!

Afgelopen zaterdag ging Neelke met onze Jeresa (v. Ferdeaux) op wedstrijd in Den Dungen. Angelique kon helaas niet mee, dus ging Neelke in haar eentje op pad. En als je dat kunt met een 4-jarig paard, dan heb je toch wel een hele brave he?! Jeresa had nog niet eerder een indoorwedstrijd gelopen, dus dit was een wedstrijd om te 'testen' hoe Jeresa daar op zou reageren. En gelukkig gedroeg ze zich zoals we haar kennen: ze blikte of bloosde niet! Ze liep een keurig proefje met alleen een rommeltje in het achterwaarts. Het leverde dan ook een 1e plaats op!


Alweer winst voor Feline, Elia 2e

Wat liepen de dames lekker gisteren!! Neelke was met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) en Etwoolya (v. Painted Black) naar Ammerzoden geweest. Dit was alweer de laatste wedstrijd van het outdoorseizoen. Met beide merries kwam ze aan start in de Prix St. George. Elia mocht als eerste de baan in en liep echt een heel constante proef waarbij de aanleuning steeds beter wordt. Ze mag nog steeds iets meer bergop en van de hand af, maar we kunnen merken dat ze weer steeds beter in het wedstrijdritme komt. Ze zette als eerste starter meteen een goede score neer: 67%. En daar kwam tot de laatste combinatie (Neelke met Feline) niemand bij in de buurt.
Feline liep echt een geweldige proef. Oké, er zijn altijd verbeterpunten en ze hadden nog een klein foutje in de serie om de 3, maar het liep gewoon lekker. Ze ging dan ook over de score van Elia heen en won de rubriek met een mooie score van 70%!

Op naar het indoorseizoen...

Pluvinel Cup

Afgelopen zondag mocht Kensington (v. Everdale) voor het eerst mee van huis af. De Pluvinel Cup in Maren-Kessel stond op de agenda. Kensington is bij ons geboren en is een nakomeling van Neelkes Lichte Tour merrie Zakira. Hij vond het allemaal erg spannend (en Neelke ook haha), maar liep toch naar 76 punten met o.a. een 8 voor de galop! Wat is ie knap he! Equigeniek heeft deze mooie foto's gemaakt:

  

Feline loopt naar winst tijdens Lichte Tour debuut

Afgelopen dinsdag heeft Neelke met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) het debuut in de Lichte Tour gemaakt in Neerijnen. Na het NK in juli heeft Feline even een beetje vakantie gehad en daarna hebben ze de training weer lekker opgepakt. Eigenlijk deed Feline het heel goed, alleen de series zijn nog niet helemaal bevestigd. Ze kan ze heel mooi, maar het kan af en toe ook nog helemaal mis gaan. Toch werd de gok genomen en werd het debuut dus gemaakt afgelopen week.
In de draf liet Feline echt heel mooie onderdelen zien en ook het eerste gedeelte van de galop ging goed. In de serie om de 4 galopsprongen kregen ze een klein 'hakkeltje', maar in de serie om de 3 ging het helaas echt mis. Dat leverde helaas een dikke onvoldoende op. Toch had Feline al zo'n mooie punten op haar protocol staan dat ze zich dit kon permiteren. Ze wonnen de rubriek met een score van 67,13%! En dan zit er zeker nog rek in de score als ze de proef foutloos kunnen rijden! Heel erg fijn dat het commentaar van de jury's helemaal overeen kwam met het gevoel dat Neelke over de proef had.

Ook onze Elia (v. Painted Black) mocht weer mee. Ze bleef er al mooier aan staan dan tijdens de vorige wedstrijd, maar moet gewoon nog wat meer wedstrijdritme krijgen. Ze reden een constante en foutloze proef, maar het geheel mag nog iets meer bergop en van de hand af. Dat is gewoon een kwestie van sterker worden en kilometers maken. Gaat helemaal goed komen! Ze behaalden een 3e plaats met 64,63%.

De hoefslag heeft nog een leuk artikel geschreven over deze wedstrijd:
https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/subtop-winst-en-etentje-neelke-kollenburg.html


Alles in de prijzen!

Afgelopen vrijdag heeft Jolien met Da Vinci (v. Vivaldo) meegedaan aan de subtopwedstrijd in De Mortel. Ze reed zowel de Prix St. George proef, als de Intermediaire I. Da Vinci voelde een beetje moe aan en daardoor kon het allemaal iets sprakelender. Ze mocht een 2e (62,28%, inter1) en 3e (62,06%, PSG) prijs afhalen.

Zondagochtend was het de beurt aan Neelke en Jeresa (v. Ferdeaux) in de klasse L2. Neelke heeft de training van Jeresa een beetje aangepast en dat leek zijn vruchten af te werpen. Ze liep mooi ontspannen door de proef heen met als hoogtepunt de middendraf! Ze behaalden een 1e plaats met 214,5 punten (71,5%).

Het was alweer 1,5 jaar geleden dat Gadette (v. Olivi, in eigendom van Richard en Elly v/d Ven) de ring in was geweest. De laatste keer was in maart 2017 tijdens het NK in de klasse M2. Hierna heeft ze een veulen gekregen en heeft ze even lekker 'vakantie' gehad. Samen met Jolien maakte ze gisterenmiddag haar rentree en startten ze ook meteen in de klasse Z1. Ze gedroeg zich voorbeeldig en ondanks dat er nog wel wat foutjes in de proef zaten, hadden ze ook al hele mooie stukken! Het resultaat was een 2e plaats met bijna 65%. Een mooi begin dus!

Jeresa 10e op BK

Zondag 29 juli was het de beurt aan Jeresa (v. Ferdeaux). Ze mocht aan start komen op de Brabantse Kampioenschappen te Stevensbeek in de klasse L2. Neelke was zaterdag pas laat terug van het NK met Feline, dus het was niet helemaal een optimale voorbereiding. In verband met de hitte was het programma helemaal omgegooid. Normaal gesproken heb je in de ochtend 2 ringen, waarvan de beste 5 uit iedere ring in de middag een finale rijden waar dan de kampioen uit komt. Door het aanpassen van het programma werden de 2 ringen samengevoegd tot 1 ring en werd er dus meteen een kampioen uit. Dit betekende ook dat de rubriek uit 40 combinaties bestond.
Neelke en Jeresa kwamen al vroeg aan start. Jeresa voelde een beetje moe aan, waardoor Neelke er iets meer aan moest rijden dan normaal. Het beeld bleef wel netjes, maar het miste net dat beetje extra. Met haar 4 jaar is ze één van de jongste paarden in deze klasse en toch liep ze onverstoorbaar haar proefje! Oké, voor de top kwamen ze nog net iets te kort, maar dik tevreden waren we met een 10e plaats en 67%!


Feline 4e op NK ZZ-Zwaar

Van 26-28 juli stond het NK Dressuur te Ermelo op de agenda. Neelke had zich hier met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) voor geselecteerd. Op donderdag zijn Don en Neelke al richting Ermelo vertrokken om alvast in de ring te trainen en alles te 'installeren'. De training ging fijn en Feline voelde zich goed op haar gemak in haar stal. Op naar vrijdag: de eerste wedstrijddag. Die vrijdag mochten ze geen baan meer verkennen, dus besloot Neelke om in de ochtend alleen even te wandelen met Feline. Ze hoefden pas om 19u de ring in, dus dit was best lang wachten. Gelukkig zat er een zwembad bij het hotel, dat was met deze temperaturen wel lekker! Toen Neelke net weer naar de stal wilde gaan om zich voor te bereiden voor de wedstrijd, werd ze gebeld door het secretariaat dat de wedstrijd naar binnen verplaatst was. Met man en macht werd daar nog een ring klaargemaakt, omdat het buiten gewoon nog te warm was om te rijden (op dat moment was het 36,9 graden op het KNHS centrum). Daar ging het baanverkennen dus... Toch was dit de beste oplossing en de complimenten aan de organisatie voor het snelle handelen!

Met losrijden voelde Feline al heel goed aan en Neelke ging vol vertrouwen de ring in. In een hoek kwam het zonlicht binnen wat veel paarden eng vonden. Ook Feline was hier niet blij mee, maar gelukkig vond ze het al snel minder spannend toen ze er een paar keer langs was geweest. En wat liep ze goed zeg! Neelke kon echt een fantastische proef neerzetten! Een kleine hapering in één van de wissels was het enige smetje op de proef. En ook de jury was enthousiast, want ze waardeerden het met maar liefst 70,33% en een 2e plaats. Daarmee hadden ze zich ruimschoots geplaats voor de kür op muziek van zaterdag.

Op zaterdag mochten ze in de 'hoofdring' rijden. In de ochtend was er nog ruimte om baan te verkennen en daar hadden ze dan ook gebruik van gemaakt. Feline was lekker ontspannen, dus op naar de kür! Het losrijden voor de kür was aan de achterkant van de tribune en er was behoorlijk wat applaus te horen na iedere proef. Aangezien Feline niet zo'n fan is van applaus bouwde ze erg veel spanning op. Neelke kon dit niet helemaal af laten vloeien. Feline ging dus al met te veel spanning de ring in. Het draf- en stapgedeelte ging nog foutloos, maar in de galop ontstonden er helaas te veel fouten. Ze behaalden een 5e plaats met 68,275%. Met de score van vrijdag erbij betekende dit een 4e plaats in het eindklassement. Tja, en dan is het even zuur dat je net naast het podium eindigt, maar een 4e plaats in dit deelnemersveld is natuurlijk gewoon een superprestatie!!!

En deze prestatie kon niet behaald worden zonder de volgende mensen:
- Allereerst eigenaar Don, bedankt voor het vertrouwen en geloof dat je in mij (en ons) hebt! Super blij ben ik met onze samenwerking!
- Jolien, Mam & Pap, bedankt voor al het werk wat jullie verricht hebben tijdens deze dagen!
- Theo Hanzon, bedankt voor de waanzinnig fijne lessen!
- Alle mensen die mij gevolgd en aangemoedigd hebben!

  

Da Vinci wint LT in Liempde!

In de gecombineerde Prix St. Georges/Intermédiaire I van Liempde pakte Jolien zondag de overwinning en de derde plaats met haar Da Vinci (v. Vivaldo) met 65,54% en 63,82%. Ze moesten eerst de Inter 1 proef rijden. Daarin was Da Vinci scherper, maar kregen ze ook een paar foutjes omdat ze er iets meer aan probeerde te rijden. Tussen de Inter 1 en PSG zat ruim 1,5u. Ze had hem tussendoor terug op de wagen gezet, maar door de warmte was Da Vinci de tweede proef net iets flauwer. Ze reed dit keer wel een foutloze proef en dat leverde uiteindelijk toch een hogere score (en de winst) op. Dik tevreden was ze!

Neelke reed ook in de Lichte Tour mee met haar Etwoolya (v. Painted Black). Voor hen was het een rentree, want Elia was sinds november niet meer mee op wedstrijd geweest. Ze is in februari geopereerd, waarbij ze een fragmentje uit haar knie hebben gehaald. Deze zat op een super gevaarlijke plek en moest er zo snel mogelijk uit. Er volgden 6 weken boxrust en daarna mochten ze weer heel rustig gaan opbouwen. Gelukkig is alles super gegaan (zowel de operatie als het herstel) en zijn ze inmiddels weer bijna op hun oude niveau. Elia heeft best wel wat wedstrijdritme nodig en met die reden had Neelke haar alvast weer een keer meegenomen. Elia liep foutloos door de proef, alleen maakte Neelke zelf een telfout in één van de series. Hoewel het allemaal nog veel beter moet (en kan!), was Neelke voor nu echt hartstikke tevreden. Ze kregen bijna 63% voor hun proef. Het begin is dus weer gemaakt!


Jeresa ELITE

Afgelopen weekend is Neelke met Jeresa (v. Ferdeaux) naar de Centrale merriekeuring in De Mortel geweest. Ze liep mee bij de 4- tot 7-jarige stermerries en kon hier haar keurpredikaat verdienen. Jeresa liet zich echt heel ruig zien en het commentaar van de jury was dan ook: Een goed ontwikkelde merrie die op stand iets strak aandoet, maar zich in beweging erg opwaardeert en een zeer goede draf in huis heeft! Ze werd 3e van haar groep en werd ook KEUR verklaart. Doordat ze eerder al haar IBOP en PROK heeft behaald, werd ze nu dus ook meteen bevorderd tot ELITE merrie. Super blij zijn we met haar!

Destiny drachtig!

Eind mei heeft Destiny zich helaas geblesseerd in de wei. Ze heeft waarschijnlijk een soort sliding gemaakt, waarbij ze haar knie gekneusd heeft. Van de dierenarts moest ze 3 maanden volledige rust hebben. Hierdoor moest Neelke dit zomerseizoen met Destiny aan zich voorbij laten gaan. Erg jammer natuurlijk, maar we hebben ook goed nieuws want... ze is inmiddels drachtig! Neelke wilde heel graag nog een veulen van Destiny, maar doordat ze het zo goed deed in de sport hadden we dit nog niet direct op de planning staan. Nu ze er toch sowieso al 3 maanden uit ligt én we nog niet weten hoe lang het herstel precies gaat duren, was de keuze snel gemaakt. We hebben gekozen voor de KWPN-hengst For Ferrero. We zijn erg benieuwd naar deze combinatie!


For Ferrero (v. For Romance)

Jeresa en Feline door naar kampioenschappen!

Afgelopen weekend stond voor Neelke en haar paarden in het teken van de laatste selecties. Zaterdag zijn we met de 4 jarige Jeresa (v. Ferdeaux) gestart op de goed georganiseerde wedstrijd in St. Michielsgestel. Jeresa zette (ondanks de hitte) echt haar beste beentje voor en bleef tijdens de proef goed bij de les. Hierdoor kon Neelke de proef netjes afwerken. Vooral het drafgedeelte was erg goed. Ze hadden o.a. een 8 voor de middendraf, halthouden en het wijken. In de galop mag Jeresa nog niet iets meer kracht ontwikkelen. Dan zou de middengalop nog iets beter gemarkeerd kunnen worden. Maar met haar 4 jaar loop ze toch maar super netjes door deze L2 proef heen! Ze behaalden een 2e plaats met 69,08% en werden ook 2e van Kring Hart van Brabant. Ze hebben zich hiermee geplaatst voor de Brabantse Kampioenschappen op 29 juli in Stevensbeek!

Zondag was het de beurt aan Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) in de klasse ZZ-Zwaar. Tijdens de eerste selectie hadden ze zich al van hun goede kant laten zien door eerste en achtste te worden, maar net voor de 2e selectie had Feline zich aangetikt in de wei. Ze was niet helemaal recht en moest 4 weken rust houden. Pas 2 weken geleden mocht Feline weer opgepakt worden. In de eerst week hebben ze alleen wat basiswerk gedaan. Vorige week heeft Neelke ook weer een paar oefeningen meegenomen, maar echt een goede voorbereiding was het op deze manier niet. Samen met eigenaar Don had Neelke besloten om de gok te wagen en mocht het niet goed voelen of Feline zou moe worden, zouden ze afgroeten/afmelden. Maar Feline zou Feline niet zijn als ze niet gewoon die ring in zou gaan, de oortjes erop zet en er helemaal voor gaat!! In de eerste proef maakte Neelke nog een stomme fout. Ze was zo aan het genieten, dat ze even haar concentratie verloor. Hierdoor viel Feline net voor de inzet van de serie in draf. Gelukkig kon Neelke het handig oplossen en bleef de schade beperkt. De tweede proef was foutloos, maar er zaten wel net iets meer 'rommeltjes' in en het sprankelde net iets minder. Met de uitslag konden we niet anders dan DIK tevreden zijn: 2x 1e met 68,7% en 67,5%! Hiermee hebben Neelke en Feline het felbegeerde ticket voor het Nederlands Kampioenschap op zak. Deze kampioenschappen vinden plaats op 27 en 28 juli in Ermelo, dus dat wordt een erg drukke week ;)

Via onderstaande link kom je bij een leuk stukje van Horses.nl:
https://www.horses.nl/sport/neelke-van-kollenburg-vooral-na-zon-voorbereiding-heel-blij/

Roefeldag 2018

Afgelopen zaterdag stond in het teken van Roefeldag in Oirschot en Spoordonk. Tijdens de Roefeldag kunnen kinderen bij heel veel winkels, bedrijven, verenigingen en andere organisaties actief kennismaken met allerlei beroepen en hobby's. Roefelen is eigenlijk een Vlaams woord en het betekent ontdekken of snuffelen. In groepjes snuffelen de kinderen die dag dus aan de grotemensenwereld. En dat is leuk! Er kwamen drie groepen kinderen kijken naar de werkzaamheden die plaatsvinden bij ons op het paardenbedrijf. Jolien had deze taak op zich genomen met haar bedrijf (JVK Stables). Het was super leuk om de enthousiaste kinderen een rondleiding te geven en alle vragen te beantwoorden!

Tijdens één van de groepjes was Neelke les aan het geven aan Danique. Na deze les mochten de kinderen een rondje maken op haar enorm brave Issydè! De meiden waren door het dolle heen! Ook ons veulen Norah-Lina kwam deze dag geen aandacht te kort ;)

Da Vinci 2x bijna 64% in Lichte Tour!

Vrijdag is Jolien met Da Vinci (v. Vivaldo) afgereisd naar Schijndel. Op deze mooie locatie bij manege Molenheide werd een subtopwedstrijd verreden. Ze startten in de Prix St. George en maakten ook hun debuut in de Intermedaire 1. Door gebrek aan wedstrijdritme hadden ze nog een paar grote fouten in beide proeven, maar er zaten ook heel mooie stukken tussen. Ze reden naar een score van 63,97% in de PSG en 63,75% in de Inter 1. Dit was twee keer goed voor een 4e plaats.

Ze gaan lekker aan de slag met de tips die ze van de jury's hebben gehad!


Jeresa 2x 2e tijdens selecties

Op 27 mei en 10 juni vonden de 3e en 4e selectie voor kring Hart van Brabant plaats. Onze Jeresa (v. Ferdeaux) blijft zich steeds maar weer voorbeeldig gedragen. Ze liep in de klasse L2 allebei de wedstrijden naar een mooie 2e plaats. We waren weer dik tevreden!

Neelke met Jeresa in Rosmalen:

3 merries drachtig!

Wat een geluk hebben we dit jaar! Alle merries zijn na de eerste inseminatie op 18 dagen drachtig gescand!

Zakira (elite, sport (LT), v. Special D) is gedekt met Inclusive (v. Everdale) en uitgerekend rond 22 maart;
Zalina (v. Rosario) is gedekt met Glamourdale (v. Lord Leatherdale) en uitgerekend rond 27 maart;
Jeresa (elite, IBOP, v. Ferdeaux) is gedekt met Iconic B (v. Bon Bravour) en uitgerekend rond 5 april.


Natuurlijk is het allemaal nog heel pril en gaan we heel hard duimen dat het allemaal goed blijft gaan. De dames van DCO (Oisterwijk) super bedankt voor de goede begeleiding.

SPORT predikaat voor Destiny!

Vorig jaar kocht Neelke Destiny met als doel om er binnen een jaar het sportpredikaat bij te rijden. En dat doel is behaald! We hebben er een SPORT-merrie op stal bij! Destiny liep gisteren tijdens de tweede selectie in Drunen al een veel betere proef dan vorige week en behaalde een score van 64,19% in het Z2. Daarmee heeft ze dus haar sportpredikaat binnen! De wissels gingen nog niet vlekkeloos, maar ze hadden er dit keer één teveel in plaats van geen haha. Het beeld was nu veel mooier en constanter en dat scheelde ook in de punten. Nu het doel behaald is, kan Neelke gaan werken aan het bevestigen van de oefeningen en natuurlijk weer nieuwe doelen stellen!


Feline en Jeresa naar winst tijdens eerste selectie

Neelke heeft een druk weekend achter de rug. Op zaterdag moest ze eerst met Destiny (v. Johnson) naar Boxtel voor de eerste selectie van de basissport en vervolgens met Feline (v. Jazz, in eigendom van Don van Helvoort) direct door naar Kronenberg voor de selectie van de subtop.

Destiny is eigenlijk nog niet helemaal klaar voor een Z2 proef, maar omdat Neelke graag met haar naar de keuring wil dit seizoen werd besloten om toch een poging te wagen in deze klasse. Als ze een winstpunt loopt, heeft ze namelijk het sportpredikaat binnen wat de kansen op de keuring weer verhoogt. Ze springt de wissels thuis eigenlijk al heel netjes. Destiny was sinds het NK niet meer mee geweest en had ook nog nooit een outdoorwedstrijd gelopen. Ondanks dat ze totaal niet kijkerig is, kon Neelke wel merken dat ze niet helemaal bij de les was. Alledrie de wissels mislukten dan helaas ook volledig. Ook beide keren met halthouden stond ze niet stil en daar werden ze (terecht) voor gestraft. Uiteindelijk kwamen ze net niet op een winstpunt uit, maar met 5 dikke onvoldoendes en nog -2 op het protocol was dat natuurlijk niet zo gek.

Feline mocht aan start komen in de selectie voor het ZZ-Zwaar. De wedstrijd werd verreden op de super mooie accommodatie 'De Peelbergen' in Kronenberg. Ze kwamen 2 proeven aan start. De eerste proef ging heel goed! Op die proef was weinig aan te merken, er waren nog een paar kleine dingen in de afwerking die beter kunnen, maar daar was Neelke heel tevreden over. Ze wonnen deze proef met 69,29%! Omdat het best een indrukwekkende ring is, had Neelke vrij lang losgereden. In de eerste proef pakte dit dus goed uit, maar in de tweede proef kwam Feline wat energie te kort. Neelke moest er te veel aan gaan rijden en ze kregen onnodige fouten. Een pirouette en een serie gingen mis, terwijl ze daar normaal juist punten op pakt. De score bleef nu hangen op 66,86% (8e). De volgende keer moeten ze het nog wat beter managen zodat ze beide proeven kunnen scoren!

Via onderstaande link kom je bij een leuk interview over Neelke en Feline:
https://www.dehoefslag.nl/laatste-nieuws/subtop-hoe-meer-werk-je-feline-geeft-hoe-fijner-ze-wordt.html

Op zondag mocht Jeresa (v. Ferdeaux) mee naar Boxtel in de klasse L2. Ze liet zich, net als vorige week, weer van haar beste kant zien. Ondanks dat er een voetbalwedstrijd aan de gang was en er ook nog gescoord werd, liep ze zonder blikken of blozen door de proef heen. Het achterwaarts is nog niet haar favorite onderdeel en dat leverde dan ook de enige onvoldoende op het protocol op (5). Verder had ze 8-en voor o.a. het wijken en het aanspringen in galop. Dik tevreden waren we weer! Uitslag: een 1e plaats met 68,17%!

Jeresa naar 1e plaats tijdens debuut

Gisteren zijn we met Jeresa (v. Ferdeaux) naar Liempde geweest. Met het stralende weer was dat zeker geen straf. En met zo'n braaf paard ook niet!! Want wat liet ze zich van haar goede kant zien! Ondanks dat ze nog maar één keer eerder van huis is geweest (in december heeft ze haar IBOP gehaald), liep ze rond alsof ze dat al jaren doet. Doordat Neelke met meerdere paarden Lichte Tour heeft gereden, mag ze paarden alleen in de klasse L2 of hoger uitbrengen. Omdat we Jeresa dit seizoen toch wat wedstrijdervaring op willen laten doen, moet ze dus meteen in de L2 starten. Voor een paard dat nog 4 jaar moet worden, zijn dat best heftige proeven! Jeresa liep echt al heel constant door de proef, maar het is allemaal nog wel een beetje onwennig. Wij waren dik tevreden. De jury was ook enthousiast en beoordeelde de proef met maar liefst 212,5 punten en een 1e plaats! Commentaar: Leuke combinatie, nette proef, paard super fijn voorgesteld.